Festival KOLEM SVĚTA a veletrh o cestování Holiday World v Praze

Publikováno: 6. 3. 2022


KOLEM SVETA PRAHA 2022c

PVA EXPO PRAHA v Letňanech, 18.-20.3.2022 (10.00-18.00)

Cestovatelský festival KOLEM SVĚTA (www.kolemsveta.cz) má v České republice dlouhou tradici. Již od roku 2003 sdružuje hlavní pořadatel festivalu Karel Wolf cestovatele a fotografy, kteří svými projekcemi fotografií a krátkých filmů inspirují ostatní cestovatele a fotografy k výletům za dobrodružstvím.

V současné době, kdy problém covidu znesnadňuje cesty za hranice Evropy, je program festivalu zaměřen více na blízké evropské cesty a nebo destinace ve světě, které jsou „covid-free“.

SOBOTA 19.3.2022 (10.00-18.00)

  • S Jakubem na cestách – expedice na tři kontinenty s rybářem Jakubem Vágnerem
  • Island, Azory a Irsko (představí fotograf Petr Jan Juračka)
  • Arménii a Gruzii představí Martin Půlpán (alias Lost Czech Man)
  • Jordánsko – Petra a Wádí Rum (představí Julius Lukeš)
  • Dolomity (představí fotograf Vladimír Hammer)
  • Kanárské ostrovy (představí Václav Bacovský)
  • A dále … Thajsko, Afrika, Srí Lanka, Norsko …

NEDĚLE 20.3.2022 (10.00-17.00)

  • Istanbul (představí průvodce a fotograf Miloslav Martan)
  • Rok v obytňáku (vanlife představí Jan Rychtařík s rodinou)
  • Národní parky Chile (představí Lukáš Baier)
  • Tanzanie (prezentuje Pavel Svoboda)
  • Island (představí cestovatel Vojtěch Lhotský)
  • Kostarika (prezentuje Martin Mykiska)
  • A dále … Peru, Irán, Irsko, Karibik …

V rámci festivalu vystoupí i krásné tanečnice s indonéskými a indickými tanci. V odpoledních hodinách během každého dne se můžete zúčastnit i slosování o hodnotné ceny vyplněním anketního lístku. Přesný program a vstupenky naleznete zde: https://kolemsveta.cz/festival2022

K festivalu KOLEM SVĚTA patří i sekce s exotickým jídlem EXOTIC FOOD COURT, která nabídne prostřednictvím zahraničních kuchyní ochutnávku vynikajících jídel. Vedle přednáškového sálu festivalu KOLEM SVĚTA v hale 2D uprostřed veletržní haly ForCaravan na vás čeká 12 zahraničních kuchařů s připravenými ochutnávkami.