Jedlíci na cestách: Španělská gastronomie
Slunce, moře, hudba a talíře plné chutí – to je Alicante! V další zastávce našeho gurmánského dobrodružství se vydáme do srdce španělské kuchyně.
Speciálním hostem našeho pořadu byl ve Španělsku zpěvák a herec Ondra Ruml a jaké to bylo s Ondrou natáčet také poodhalíme.
Podíváme se pod pokličku místním specialitám: od voňavé paelly a lahodného arroz, až po šťavnaté kalamáry, grilovanou chobotnici a pestrý svět tapas.
Nechybí ani osvěžující ensalada alicantina, tradiční pericana a rybí caldero, které dokazují, že španělská gastronomie je nejen o jídle, ale i o životním stylu.
Přijďte se s námi přenést na sluncem zalité pobřeží, kde se dobré jídlo snoubí s hudbou a přátelskou atmosférou.

Jaroslav Bouzek
Cestovatel a fotograf, pro něhož je cestování splněným dětským snem. Velmi rád vyjíždí do méně i více vzdálených koutů naší planety, neboť tvrdí, že poznání a zážitek jsou největším bohatstvím, které lze získat. Pravidelně vystupuje se svými cestovatelskými zážitky na mnoha místech České republiky, ve školách a na cestovatelských festivalech. Na vlnách Českého rozhlasu Plzeň vypráví o cizích krajích v pořadu Náš host a můžete ho vidět také v televizním cestovatelském pořadu Travel Journal. Realizoval již několik autorských výstav svých fotografií. Je ambasadorem české značky LOAP. Více info na www.theworldinpictures.cz

Tomáš Šapovalov
Cestovatel a organizátor cestovatelských událostí. Dva roky strávil na ostrově Svatý Martin v Karibiku, rok a půl na Novém Zélandu a v Austrálii. Dnes pomáhá mladým lidem vycestovat na Nový Zéland, přednáší o svých cestách po celé ČR a pořádá 2 cestovatelské festivaly. Více na www.tomsapovalov.cz