Kyrgyzstánem v době covidové
Kyrgyzstán je země, o které se toho málo ví a ještě méně mluví. Právě proto láká málo cestovatelů, jejichž počty ještě více opadly v čase pandemie. Tuto hornatou zemi si lze tedy užít více na divoko, poznat skutečný středo-asijský život, přívětivost a těžký život místních. Na vlastní kůži jsme také pocítili, že fermentované kobylí mléko „kumys“ léčí vše, tedy až na covid samotný.
Lucie Rakowská
Lucka Rakowská se zbláznila do cestování teprve nedávno, ale o to intenzivněji to praktikuje. Od roku 2015 stihla projet většinu Evropy a postupuje i za její hranice. Spokojenost z jejích cest stojí na dvou pilířích: Mít s sebou odolné spolucestovatele a náklady tlačit co nejníže. Tím vznikají zážitky velice bizarní, ale o to výživnější pro uspokojení cestovatelské dušičky a pro pobavení širšího publika. Vydává se především za přírodou, žádná cesta pro ni není kompletní bez výšlapu do hor, ale také návštěvy měst, povídání si s místními, návštěv restaurací a obsedantně kompulzivního náletu na místní supermarket. Lucka se vyžívá v jídle a na své cesty si vypisuje seznam lokálních specialit, které nutí k radosti svých spolucestovatelů ochutnávat.