Sicílie: Vášeň na talíři

Michaela Bugrisova - sicilie (2)

Napadlo vás někdy cestovat za jídlem? Sicílie je k tomu přímo stvořená, protože pokud tady lidé zrovna nejí, tak o jídle alespoň mluví. Michaela na tomto slunném ostrově žila u sicilské rodiny, která ji provedla místní gastronomií a přitom rodině pomáhala v nově otevřené domácí restauraci, kde si například vyzkoušela uvařit chobotnici. Vydala se také na dobrodružný roadtrip za sopečným vínem a nejlepšími jídly ostrova.

Michaela je gurmánka, cestovatelka a snílek. Miluje lidi a autentičnost. V roce 2015 opustila kancelářskou židli a odjela na půl roku cestovat do zemí JV Asie s malým batohem a nízkým rozpočtem. Následně se začala věnovat redakční činnosti pro magazín Českých drah s názvem ČD pro vás, v němž má svoji pravidelnou rubriku o jídle v českých regionech. Léto 2017 intenzivně prožila ve společnosti horkokrevných Italů na Sicílii, kde se učila italský jazyk, vařila lokální jídla, seznamovala se se zdejšími stravovacími návyky a postupně je přijímala za své. Momentálně píše svou první cestovatelskou knihu na samotě u lesa na Vysočině. Michaela je také autorkou cestovatelského blogu BackPackLady: www.facebook.com/michaelabugrisovanacestach.